Not known Facts About ξενοδοχεια κυπαρισσια

Το κυπαρίσσι είναι ένα μεγαλοπρεπές και ανθεκτικό δέντρο που έχει την ικανότητα να αναπτύσσεται σε διάφορα περιβάλλοντα.

Πίσω από την παραλία αυτή βρίσκεται και ένα σπήλαιο, το Θύννι με τα ζεστά, ρηχά νερά, όπου σύμφωνα με τους ντόπιους γεννούν τ' αυγά τους τα εποχιακά ψάρια.

Εξερευνήστε περισσότερες εξαιρετικές επιλογές διαμονής στο Κυπαρίσσι, ξεκινώντας με ξενοδοχεία με πάρκινγκ.

* Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση οδηγούν σε συνεργαζόμενες σελίδες. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω αυτών, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια — η οποία ΔΕΝ σας επιβαρύνει σε κάτι!

Η μεγαλύτερη πάλι είναι η Μεγάλη Αμμος, με άσπρο μικρό βότσαλο, πλατιά, πεντακάθαρη και παγωμένη, ιδιαίτερα στο δεξιό της μέρος όπως κοιτάς τη θάλασσα, διότι υποδέχεται υπόγεια νερά. Απέναντι η βραχονησίδα Νησάκι.

Υπάρχουν διάφορα σημάδια που μπορούν να υποδείξουν ότι ένα κυπαρίσσι είναι υγιές. Μια βασική ένδειξη είναι η παρουσία νέας ανάπτυξης, όπως νέα φύλλα ή κλαδιά. Ένα υγιές κυπαρίσσι πρέπει επίσης να έχει στιβαρό κορμό και ισχυρές, υγιείς ρίζες. Άλλα σημάδια ενός υγιούς κυπαρισσιού περιλαμβάνουν ζωηρό φύλλωμα και ένα γεμάτο, συμμετρικό σχήμα.

Ποιοί είμαστε Φωτογραφίες Κυπαρίσσι Λακωνίας Πως Πάμε Επικοινωνία

Από πάνω τους, υψώνεται επιβλητικός και καταπράσινος ο Πάρνωνας, ενώ ανάμεσά τους οι αυλίτσες τους μοιάζουν με μικρές πλατείες, read more έτσι όπως είναι απερίφραχτες, περιποιημένες και φιλόξενες σε ένα από τα σπάνια πια μέρη του κόσμου όπου τα όρια μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου χώρου είναι δυσδιάκριτα.

Το Κυπαρίσσι είναι κτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης Κύφαντα, (σημερινή Παλαιόχωρα), γνωστή για τα πηγαία νερά της, εξού και η δεύτερη ονομασία του «Βρύση».

Και τέλος η Μητρόπολη, το τελευταίο αλλά όχι λιγότερο ενδιαφέρον κομμάτι του χωριού, που βλέπει στην ομορφότερη παραλία του.

Η επίσκεψη μέσα από πικροδάφνες, γαλατσίδες, κιτρινοξιλιές, συκιές και σχοίνα στο αρχαίο Ασκληπιείο και στα ξωκλήσια επάνω από τον γραφικότατο συνοικισμό Βρύση. Βλέπεις, ακούς και ευφραίνεσαι το νερό που αναπηδά μέσα από τον βράχο καθώς υπόγεια κατεβαίνει από τις κορυφές του Πάρνωνα και αναβλύζει για να υδροδοτήσει το Κυπαρίσσι και να ποτίσει την καλλιεργήσιμη γη ολόγυρα.

Η πρόσβαση δεν είναι εύκολη. Ο δρόμος σε πολλά σημεία είναι στενός και περνάει μέσα από μεγάλα φαράγγια. Υπάρχουν δύο διαδρομές που μπορείτε ν' ακολουθήσετε για να φτάσετε στο Κυπαρίσσι.

Στην αρχαιότητα το Κυπαρίσσι ήταν γνωστό με το όνομα Κύφαντα και η ακρόπολή του βρίσκεται επάνω στον λόφο Καστράκι. Τους κλασικούς και ελληνιστικούς χρόνους ανήκε διοικητικά πότε στη Σπάρτη και πότε στο Αργος.

Μπορούν τα κυπαρίσσια να καλλιεργηθούν εκτός υγροτόπων;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *